Objavljene publikacije

Poziv

Hrvatsko botaničko društvo i nakladnička kuća Alfa d.d. pozivaju Vas na predstavljanje djela Flora Croatica autora Tonija Nikolića:

Volumen 1, 2, 3 : Vaskularna flora Republike Hrvatske

Volumen 4 : Ekskurzijska flora

koje će se održati 30. kolovoza 2019. od 14 do 15 sati u Hotelu Esplanade (Oleander Room), Mihanovićeva 1, Zagreb, u sklopu održavanja 6. Hrvatskog botaničkog simpozija 2019., od 30. kolovoza ‒ 1. rujna u Zagrebu u organizaciji 6. Hrvatskog botaničkog društva.

SEDMI „TJEDAN BOTANIČKIH VRTOVA, ARBORETUMA I BOTANIČKIH ZBIRKI“

Sekcija botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskog botaničkog društva, u suradnji s brojnim suorganizatorima, organizira SEDMI „TJEDAN BOTANIČKIH VRTOVA, ARBORETUMA I BOTANIČKIH ZBIRKI“ od 8. do 14. svibnja 2017.

SVA DOGAĐANJA tijekom „Tjedna“ za javnost su potpuno BESPLATNA, no uz prethodne PREDBILJEŽBE na adresama pojedinačnih vrtova, arboretuma i drugih zbirki uključenih u ovu manifestaciju. Programi događanja po vrtovima bit će oglašeni na ovoj stranici.

Resetnikia gen.nov. – čestitamo Ivani Rešetnik

Jedna od naših endemičnih vrsta Fibigia triquetra promijenila je ime i nazvana je u čast naše kolegice i potpredsjednice HBoD-a Ivane Rešetnik – Resetnikia triquetra. Ivanino područje znanstvenog djelovanja je molekularna filogenija i filogeografija biljaka te je proučavala i neke rodove iz porodice Brassicaceae. U toj porodici, nalazi se i Fibigia triquetra endemska vrsta rasprostranjena u Hrvatskoj (Biokovo, Omiš, Brač, oko Imotskog) i par lokaliteta u Hercegovini.