Počasni član HBoD-a

Na godišnjoj skupštini Hrvatskog botaničkog društva održanoj 15. prosinca 2016., članstvo Društva aklamacijom je profesora emeritus Ljudevita Ilijanića izabralo svojim počasnim članom u znak priznanja za dugogodišnji znanstveni i nastavni rad iz botanike, za doprinos i utjecaj koji je imao u osnaživanju botaničke znanosti u Hrvatskoj, njezinom prepoznavanju u zemlji i svijetu te sudjelovanju u radu i ostvarivanju ciljeva Hrvatskog botaničkog društva.

20. travnja u sklopu redovitih predavanja HBoD-a profesoru Ilijaniću je uručena je i povelja. Profesor emeritus Damir Viličić se uz kratku prezentaciju osvrnuo da znanstveni, nastavni i stručni rad profesora Ilijanića, a izv. prof. dr. sc. Antun Alegro je održao prigodno predavanje pod naslovom "Vegetacijska tipologija od von Humbolta do Mucine". Osim svečanog raspoloženja, posebno nam je drago da se razvila i konstruktivna rasprava, te da je bilo prisutno puno naših studenata.

Još jednom hvala profesoru Viličiću i profesoru Alegru, svima koji su prisustvovali, te naravno još jednom čestitamo našem prvom počasnom članu prof. emer. Ljudevitu Ilijaniću.

Kontakt za sadrzaj: 
Zrinka Ljubešić
Email kontakta: 
zrinka.ljubesic@biol.pmf.hr
Datum : 
20/04/2017 - 19:00