Hrvatsko botaničko društvo

Dani botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki 2023.

Sekcija botaničkih vrtova i arboretuma HBoD-a jednom godišnje organizira manifestaciju Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i zbirki, u kojoj sudjeluju različiti botanički vrtovi i arboretumi iz Hrvatske. Manifestacija se uvijek održava u svibnju, a prvi put je održana 2011. godine. Manifestaciju predvodi Botanički vrt PMF-a u Zagrebu čiji su djelatnici prve godine organizirali besplatna događanja za građanstvo, koja su u idućim godinama prerasla u širok spektar aktivnosti te danas uključuju i druge vrtove i arboretume.

Tijekom ovog tjedna botanički vrtovi i arboretumi diljem Hrvatske priređuju raznovrsna događanja za javnost, s ciljem edukacije građana te popularizacije botanike i botaničke tematike. Događanja uključuju predavanja, radionice za građanstvo i za školsku djecu, predstave i koncerte, vođene ture itd., a sva događanja su besplatna.

Ove godine događanja se odvijaju pod nazivom Dani botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki te su organizirana u tjednu od 22. do 28. svibnja. Pogledajte događanja u programima sudionika i posjetite neki od lijepih vrtova i zbirki u vašoj blizini!

11 Tjedan BVA